• MAXA med Daniel
  • Podd
MAXA med Daniel: Får vi bättre hälsovård med AI?

Denna vecka träffar vi Astrid och Ellinor som förvaltar fonden HealthInvest Sustainable Healthcare

Veckans fond: Uppdatering Robur Technology A

Swedbank Robur Technology är den fond med inriktning på ny teknik som enligt fondutvärderingssajten Morningstar gett bäst avkastningen de sista 5 åren. Avkastningen uppgår till cirka 28 procent i årstakt. Under 2023 var fonden tredje bästa fond sett till avkastning på Morningstar med en uppgång på 50 procent. Under 2024 har fonden fortsatt skapa god avkastning åt sina andelsägare. I skrivande stund är avkastningen under året 24 procent.

Läs mer

Veckans fond: Healthinvest Sustainable Healthcare

Att investera i en fond med inriktning mot hälso- och sjukvårdssektorn kan vara intressant av många skäl.

Sektorn växer. Vi har en åldrande befolkning och med allt större efterfrågan på mediciner och behandlingar. Det skapar förutsättningar för en stabil och utveckling i sektorn. Dock kan det finnas enskilda bolag som blir både vinnare och förlorare. Därav är det att rekommendera att exponera sig via en strategi som innebär god riskspridning. En fond är ett sådant

Läs mer

I fokus: Swedbank Robur Fastighet A

Fastighetsbolag har ofta stora lån som de använder för att köpa fastigheter. Det medför att fastighetsbolagens resultat blir känsligt för förändringar i räntekostnader. Snabba räntehöjningar ökar hotet mot resultatet snabbt. Alla fastighetsbolag påverkas dock inte på samma sätt.

Läs mer