Stort utbud och hjälp att hitta rätt! Dessa fonder handlas på Msave

  • Fonder

Max Matthiessens nya plattform för privatsparande Msave erbjuder ett stort utbud av fonder, cirka 1800 fonder från 190 fondbolag. Vi vill erbjuda dig som kund ett stort utbud av fonder för att du fritt skall kunna hitta dina guldkorn.

Msave har en transparent prismodell där vi tar ut en plattformsavgift på 0,35% av ditt kapital men betalar tillbaka alla underliggande fondersättningar från fondbolagen till dig som kund. Det innebär att du får tillbaka upp till 50% av förvaltningsavgiften när du sparar i fonder på Msave.

Verktyg för att välja rätt

På Msave hittar du ett stort urval av fonder, de flesta fonder som säljs på den svenska marknaden finns med i utbudet. Vi erbjuder en rad verktyg för att hjälpa dig att hitta det du söker, du kan söka efter kategori, historisk avkastning under olika perioder, betyg, risk och hållbarhet för att nämna några parametrar. Du kan även exkludera oönskade innehav som tex fossila bränslen. Du kan självklart jämföra dem med varandra genom att välja fonder och använda vårt jämförelseverktyg.

När du gjort dina val kan du enkelt placera din order för engångsköp eller lägga upp ett månatligt sparande som automatiskt handlas vid valt datum och dras från ditt bankkonto. Enklare kan det inte bli att komma igång med ditt framtida sparande!

Svårt att välja fonder?

Det ska vara enkelt att komma igång med sitt sparande, vi har därför skapat modellportföljer med utvalda fonder i olika riskklasser. Portföljerna erbjuds exklusivt för Msaves kunder och förvaltas av erfarna portföljförvaltare på Max Matthiessen. Du väljer själv vilken risknivå som passar dig samt om du vill följa de förändringar som våra portföljförvaltare genomför löpande. Du får automatiskt en notis på din depå när din portfölj skiljer sig från den ursprungliga fördelningen. På detta sätt kan du enkelt hålla din portfölj uppdaterad utan att själv lägga ner något arbete. Logga in för att läsa mer om våra modellportföljer.


Hur vet jag om fonden jag vill investera i finns tillgänglig på Msave?

För att se vårt kompletta fondutbud behöver du logga in och klicka på ”Sök fonder”. Här hittar du hela vårt utbud och verktygen för att filtrera och jämföra dem. Nedan har vi listat de fondbolag som erbjuds för tillfället, listan kan komma att förändras då vi löpande adderar nya fonder i vårt utbud. Har du frågor gällande Msaves tjänster och utbud kan du som kund alltid maila oss på msave@maxm.se.

Lista på fondbolag som handlas på Msave

Vi hoppas att du får glädje av vår nya sparplattform och att ditt framtida sparande kan börja idag!